Even voorstellen

Mijn naam is Hilda Pals . Van jongs af aan ben ik al gek op dieren.

Na het overlijden van onze honden ( Landseer, Mopshond en Duitse Dog) hebben we sinds kort weer een pupje (Bolonka Zwetna) in huis.

Sinds 1977 werk ik bij Dierenkliniek Julianadorp als paraveterinair dierenartsassistente. Daarnaast was ik 10 jaar instructeur op een hondenschool.

In mijn werk als dierenartsassistente kom ik vaak in aanraking met dieren in stressvolle situaties. Dit gedrag wekte mijn interesse,  waarna ik de opleiding tot Huisdierengedragsadviseur bij Tinley heb gevolgd. Maar ik wilde nog veel meer over gedrag weten. Ik heb de opleiding tot Kynologisch Hondengedragstherapeut gevolgd bij Van Hall/Dogvision en de opleiding tot kattengedragstherapeut bij Tinley en in  2007 mocht ik mijn diploma’s in ontvangst nemen.

 

Als paraveterinair dierenartsassistente ben ik in staat om eventuele medische problemen, die een rol kunnen spelen bij gedragsproblemen bij de hond en kat, snel te herkennen. Het werken als gedragstherapeut voor honden en katten en als dierenartsassistente vind ik erg leuk en interessant.

Het geeft mij veel voldoening om dieren en hun eigenaren te helpen, zowel op medisch gebied als met gedragsproblemen.

 

Sinds augustus 2011 werk ik als vrijwilliger bij Stichting Leeuw, een opvangcentra voor grote katachtigen (leeuwen, tijgers, panters, puma’s) en ben ik één van de gidsen van de tijgerworkshop.