Gedragstherapie Hond

Door verschillende oorzaken en gebeurtenissen kan het gebeuren dat uw hond ongewenst gedrag gaat vertonen. Probleemgedrag is gedrag dat de hond vertoont en wat een probleem vormt voor de eigenaar en zijn omgeving. In de dagelijkse omgang kan dit tot vervelende en zelfs gevaarlijke situaties leiden. Een oorzaak van probleemgedrag kan zijn socialisatie, opvoeding, traumatische ervaring, maar ook lichamelijke oorzaken.
Dit kan al op jonge leeftijd zijn of juist als uw hond ouder is. Het kan de beginnende eigenaar overkomen, maar ook iemand die al zijn hele leven honden heeft. Probleemgedrag verstoort het contact met u als eigenaar en kan er toe leiden dat u veel minder plezier heeft met uw hond.


Enkele voorbeelden van probleemgedrag:
- angst voor soortgenoten;
- angst voor mensen;
- angst voor harde geluiden, vuurwerk, onweer;
- agressie naar soortgenoten;
- agressie naar de eigenaar, gezinsleden, bezoek;
- agressie naar mensen op straat;
- niet alleen kunnen zijn (slopen, blaffen, onzindelijkheid);
- trekken aan de lijn;
- onzindelijkheid.

Een gedragsprobleem lost zich vaak niet vanzelf op en zal alleen maar erger worden als er niets aan gedaan wordt.
Het is gemakkelijker om iets aan een gedragsprobleem te doen als het probleem nog niet zo lang bestaat, er kan dan sneller resultaat geboekt worden.

Wacht dus niet te lang met het inschakelen van een deskundige. 

 

Tarieven
Een gedragsconsult kost €127,- inclusief B.T.W
Dit bedrag is inclusief: voorbereidingstijd, huisbezoek, (schriftelijke) therapieadviezen, telefonische begeleiding, schriftelijk rapportage aan uw dierenarts (alleen als u daar toestemming voor heeft gegeven). Eventuele hulpmiddelen zijn niet in dit bedrag inbegrepen.